Noordkaper 22

Noordkaper 31

Noordkaper 22

Noordkaper 22


Noordkaper 31 "Myrthe"


De “Myrthe” – Noordkaper 31 in visserman / platbodem uitvoering - is een uniek ontwerp van de vermaarde jachtarchitect Martin Bekebrede uit Workum. Het schip is gebouwd in 2004/2005. Een schip speciaal ontworpen voor de Nederlandse wateren. Een schip dat eigenschappen combineert van een scherp jacht en van een platbodem. Een schip met een 'diepte' instelbaar en eventueel geheel inklapbaar midzwaard. Hierdoor is het geschikt om in Friesland de meest ondiepe meren en sloten te bevaren, of om met diep naar beneden gestoken zwaard heerlijk lange rakken op het IJsselmeer te varen of om op avontuur te gaan op onze mooie wadden en eventueel droog te vallen op een zandplaat.


noordk-ext1


De Myrthe beschikt over een rolfok- en een rolkluiverinstallatie, zij is goed hanteerbaar en prima te zeilen door twee personen. De Myrthe is wel een schip dat het beste tot haar recht komt als het bemand wordt door de wat "actievere" zeilers. Het unieke aan dit schip is ook, dat het beschikt over een ruime kajuit met stahoogte (190) , een verdiepte middenkuip die overdekt is met een aan zij- en achterzijde oprolbare of eventueel geheel weg te halen kuip-kap en een stuurkuip.

De kajuit

De kajuit beschikt over een vooronder met twee slaapplaatsen (evt. 3 kinderen) afsluitbaar met een gordijn, een ruime zithoek met tafel die tevens dient als tweepersoonsbed, een aparte toiletruimte en een volwaardige keuken met spoelbak, drie-pits gasstel, koelkast en stromend water. Voor de wat koudere dagen is er een elektrische verwarming op walstroomaansluiting aanwezig die het binnen en onder de middenkuiptent behaaglijk warm kan houden.

Interieur foto's van de "Myrthe"De middenkuip

De middenkuip is eigenlijk het verlengde van de kajuit,  de middenkuip is voorzien van een naar wens in zijn geheel afneembare kap of die aan beide zijden  en aan de achterzijde oprolbaar is. Aan weerszijden bevinden zich twee langsbanken  (2 x 1 persoons slaapplaats). In het midden van de middenkuip staat een wegklapbare grote tafel. Deze verdiepte ruime middenkuip is ook ideaal voor kinderen; alle ruimte en zeer veilig voor kinderen. Eventueel kan men op de vloer van de middenkuip nog twee extra slaapplaatsen (luchtbedden) creëren, zodat het  mogelijk is om voor een kortere periode (bijvoorbeeld een  weekend) met 8 personen aan boord te  verblijven.De stuurkuip

De stuurkuip is te vergelijken met de kuip van een “gemiddeld” schip van deze lengte en biedt comfortabel plaats aan 6 tot 8 personen.

Scheepsindeling "Myrthe"
(6 slaapplaatsen)


Plattegrond
scheepsuitrusting

De Noordkaper visserman / platbodem "Myrthe"  beschikt over een complete en volwaardige scheepsuitrusting waaronder:

  • Keuken-en kook- en eetuitrusting voor 6 personen
  • Navigatiemiddelen en waterkaarten
  • Water en stroomvoorziening (12V boordnet + walstroomaansluiting)
  • Complete zeiluitrusting (incl. rolfok en rolkluiver)
  • Veiligheids- en reddingsmiddelen.
  • Koelkast
  • Toilet
  • Boordverlichting
  • GPS, kompas, log, dieptemeter, radio en marifoonFoto's van de "Myrthe"Overige gegevens

Uitvoering: visserman / platbodem.
Lengte over alles 9.40 mtr (incl kluiverboom 11.40 mtr)
Breedte 3.40 mtr
Diepgang : variërend van 0.60 cm tot 2.20 mtr (zwaard maximaal op/maximaal neer)
Doorvaarthoogte: 12.50 mtr
Motor: 32 PK solé
Slaapplaatsen: Voorpiek: 2 volwassenen of eventueel drie kinderen  Kajuit: 1 x 2 persoons  Middenkuip 2 x 1 persoons (+ eventueel voor kortere periodes 2 luchtbedplaatsen)
Toegestaan vaargebied: binnenwater, IJsselmeer + Nederlandse Waddenzee.


Klik hier voor huurbedragen
Klik hier voor beschikbaarheidnoordk-ext3